Category: GENERAL

Kos membaiki kereta nasional dan bebelan GST

Hari tu masa nak dekat2 bermulanya zaman GST kat Malaysia, orang keliling i sibuk pot pet pasal GST.  Belum apa2, ada yang dah meroyan, maki-hamun……….  Lepas tu, sibuk nak shopping banyak2, stock up barang banyak2.  I je kot yang malas.  Macam la lepas ada GST, korang tak kan shopping??? (more…)

Internet dan kerja sekolah………

Dua posts seterusnya mungkin ada atau tak da kena mengena dengan para pembaca, tapi amat membantu orang2 sekeliling kita.  Baca je sampai habis.  Jangan nak menguap2.

I dah biasa tolong budak2 buat kerja sekolah.  Tak kira anak siapa.  Masa jadi banker dulu, i pun ada buat kelas tuisyen.  Walau pun i bukan cikgu, i dah biasa duduk dengan budak2 sambil tunggu mereka siapkan kerja sekolah.  (more…)

bunga teratai cantik di kolam, si belang di zoo

Salam perkenalan,

I belum sempat lagi nak introduce diri sendiri.  Sebelum ni belum ada mood.  I sibuk fokus nak tulis apa.  Tulis benda merapu kang………cari pasal.  I tak boleh tulis cerita sesuka hati.  Lepas i tulis satu blog post, lepas dah publish, rasanya i baca balik 10 kali.  Pantang salah ejaan dan grammar.  LOL. (more…)