Category: Uncategorized

Masakan hari cuti

Cerita masak ni patut keluar masa cuti hari tu, tapi takpa lah.  Boleh diguna pakai balik untuk hari2 cuti kemudian.  I kalau boleh bila masak, masak untuk lunch, dinner terus.  Tak kuasa nak buat kerja 4-5 kali.  Banyak kerja lain heh………..

Kalau lah…….. ada…… private chef…….mintak je nak makanan apa….he……he…….. (more…)

Masak untuk makan tengah hari dan malam

Kalau i berjaya siapkan 2-3 jenis makanan dan minuman untuk lunch and dinner sekali, i boleh kongsi dalam blog ni.

I tak lah berkira sangat, tiap kali masak nak kena buat semua benda from scratch.  Kalau ada masa nak blend bahan2 perencah, i buat sekaligus untuk 2-3 masakan.  Buat masa sekarang, i belum berminat nak berlama-lamaan di dapur.  (more…)

Nak Jadi ‘Neat Freak’

Fikiran masih terbawak-bawak perihal MH370.  Dua minggu lepas rajin jugak layan tv tengok updates berita.  Tapi 2-3 hari ni, i tutup tv terus.  Bukak tv untuk tengok cerita yang nak ditengok sahaja.  Tak sanggup la.  Rasa nak nangis je walau pun tak da kena mengena dengan mangsa2 atau keluarga2 yang terlibat.

Nak kena alihkan fikiran ke benda lain, sememangnya ada hal2 sendiri yang tengah jadi top priority(more…)