Tukar sarung kusyen

Tahun ni rasa nak tukar sarung kusyen untuk yang saiz sederhana dan kecik2.  Tahun2 sebelum tu (dah lama sangat), i selalu tersilap beli corak.  Maksud i, bila kat kedai nampak cantik.  Bila dah letak kat rumah, selalunya tak sepadan dengan apa2 perabot. (more…)

Makan buah rambutan

I suka makan buah rambutan tapi tak suka makan sepah2.  Bukan mengada2, tapi rimas bila tengah bukak kulitnya, ‘jus’ buah rambutan tu buat tangan melekit2.  Ada masanya buah2 rambutan ni sedara mara yang bagi atau kalau i teringin sangat, (more…)

Internet dan kerja sekolah………

Dua posts seterusnya mungkin ada atau tak da kena mengena dengan para pembaca, tapi amat membantu orang2 sekeliling kita.  Baca je sampai habis.  Jangan nak menguap2.

I dah biasa tolong budak2 buat kerja sekolah.  Tak kira anak siapa.  Masa jadi banker dulu, i pun ada buat kelas tuisyen.  Walau pun i bukan cikgu, i dah biasa duduk dengan budak2 sambil tunggu mereka siapkan kerja sekolah.  (more…)

Mee goreng udang segera

Haiiii……….. kembali bersiaran.  Rasa stress pulak bila banyak hari tinggalkan blog ni.  Boleh jadi hilang arah.  Tapi lega, readers sentiasa datang.  Thank youuuuu…………  Banyak makan masa cuti??

Sejak bila entah, i dah tak berkira sangat pasal makan.  Contoh macam………nak makan apa, (more…)