Kemas Blog, Perfume Baru

Mesti ada yang tertanya2 saya pergi mana.  Tak pergi mana pun…..nak cuba kemas blog tapi tak berapa yakin dengan diri sendiri.  I tau dalam internet memang ada ditunjukkan macam2 kaedah nak buat itu ini tapi saya rasa biarlah orang yang professional maintain blog ni.  (more…)

Produk Plastik dan Pewangi Badan

Nak kaitkan dua jenis barang2 ni dengan hal ‘neat freak’ dan ‘minimalist’ …….LOL.   Walau pun nak jadi ‘minimalist’, prinsip saya, jangan dibuang terus barang2 yang u rasa (dalam fikiran)  nak pakai……tak pakai……..nak pakai….   tak pakai…… (banyak2 kali).  Kalau dah 100% pasti tak da siapa pakai termasuk diri sendiri, masa ni lah kena buang. (more…)

Nak Jadi ‘Neat Freak’

Fikiran masih terbawak-bawak perihal MH370.  Dua minggu lepas rajin jugak layan tv tengok updates berita.  Tapi 2-3 hari ni, i tutup tv terus.  Bukak tv untuk tengok cerita yang nak ditengok sahaja.  Tak sanggup la.  Rasa nak nangis je walau pun tak da kena mengena dengan mangsa2 atau keluarga2 yang terlibat.

Nak kena alihkan fikiran ke benda lain, sememangnya ada hal2 sendiri yang tengah jadi top priority(more…)

Barang-barang kaca,kertas dan plastik yang menyemak

I nak cerita hal ‘recycle’ dulu.  Ada buat  ‘recycle’ tak??  I buat okeyy…. sikit2.  Tak la banyak benda sangat yang kena recycle.  Selalu sampah sarap yang kat rumah kena recycle ialah plastik,kertas dan tin aluminium.  Sisa makanan…..masa rajin I letak dalam pasu bunga, campur dengan tanah yang dibeli untuk jadikan kompos.  Jadi….jadi, tapi lepas tu banyak serangga datang.  Geli……….. (more…)