Cerita masak-masak hari Sabtu

Haaaiiiii…………. selamba je kan i biarkan blog ni takda cerita berhari2.  Tak boleh jadi macam ni…….  Walau pun i belum buat updates hampir setiap hari, i sebenarnya ada baca blog2 lain. Menyiasat sana sini, belajar benda2 baru.  Ada masanya akan terjumpa blog2 yang semakin mantap atau yang dulunya aktif, tapi sekarang tengah perlahan.

(more…)

Kesilapan harga yang melampau

Minggu ni i ada beli sikit barang makanan.  Snek2 gitu.  Selalunya lepas dah bayar, nak keluar dari supermarket, u all semak balik tak harga2 barang yang dah dibayar??  I pulak, tengok mood.  Kalau ‘tengah nak cari pasal’, i akan semak satu persatu barang dan harga dalam resit tu.  (more…)

Realiti kehidupan………

Waktu i nak bukak blog ni hari ni, i tengah dilema.  Nak lipat kain baju yang dah melonggok macam banjaran titiwangsa tu ke atau nak buat cerita blog.  Untuk berlaku adil kepada diri sendiri, seeloknya baik buat cerita blog.  Kang esok2 i menyumpah2 sendiri pasal tak tulis blog, macam mana?

(more…)